Športni dan v Šentjoštu

Na izredno topel, a meglen, oktobrski torek smo se športnemu dnevu primerno obuti in oblečeni odpeljali v Šentjošt na tradicionalni pohod sedmih podružničnih šol (Ledine, Lučine, Sovodenj, Šentjošt, Črni Vrh, Javorje, Vrh Svetih Treh Kraljev), kjer se je zbralo preko 200 učencev. Ob prihodu sta nas prijazno nagovorili vodja podružnične šole Šentjošt in ravnateljica matične osnovne šole Polhov Gradec.

Po uvodnih besedah smo se v spremstvu dveh lovcev odpravili proti Potoku, kjer stoji lovska koča LD Šentjošt. Po krajšem sprehodu smo prispeli do koče sredi gozda, kjer nas je s trobljenjem roga pozdravil eden izmed mnogih lovcev, ki so nas pričakali. Povedali so nam o svojem delu, o veliki in mali divjadi ter o načrtovanju odstrela. Povedali so nam tudi, da slovenske gozdove vse hitreje naseljuje šakal, ki ni naša avtohtona vrsta in izpodriva druge živalske vrste. Kasneje smo lahko božali nagačene živali, si ogledali kože in trobili na lovske rogove.

Po malici iz nahrbtnikov in sladkanju z ježki, ki so jih za učence in učiteljice pripravili gostitelji, se je pokazalo sonce. Naredili smo še skupinsko fotografijo in se v pogovornem tempu odpravili nazaj proti kombiju.

Ravno prav utrujeni in polni novih vtisov ter tudi kakšnega poznanstva smo se odpeljali nazaj proti šoli.

Več fotografij si lahko ogledate tukaj.

Ta vnos je bil objavljen v Nerazvrščeno. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja