Zaključek bralne značke

V letošnjem šolskem letu so prav vsi učenci naše podružnične šole uspešno opravili bralno značko. ČESTITAMO! Za nagrado smo se v petek, 2. junija, takoj po prihodu v šolo odpeljali na matično šolo, v Rovte.

Tam smo se razdelili v razrede k bodočim sošolkam in sošolcem. Prvošolci z učiteljico Ano so se pridružili učiteljici Petri, drugošolci so pogumno zakorakali v razred učiteljice Petre, učenci 3. razreda so se z učiteljico Agnes odpravili k učiteljici Špeli, naše tri petošolke pa so se pridružile učiteljici Esteri in petošolcem, ki bodo čez tri mesece postali njihovi sošolci. Do malice smo tako pletli nove prijateljske vezi in malo bolje spoznali prostore matične šole.

Po malici smo se učiteljice in učenci razredne stopnje odpravili v telovadnico, kjer smo si ogledali prireditev ob zaključku bralne značke. Na odru nas je pričakala učiteljica Tjaša, ki je zanimivo odvodila intervju z logaško pisateljico in pesnico Tino Arnuš Pupis. Avtorica, ki je bila že za svojo prvo knjigo nagrajena z Belo vrano, nam je ob glasbeni spremljavi predstavila dve svoji zgodbi oziroma knjigi. Najbolj nas je pritegnila knjiga Zebra v ogledalu, ki se lahko bere naprej ali nazaj. Ga. Arnuš Pupis nam je med drugim zaupala, da je svojo prvo pesem napisala že v vrtcu in da so ji blizu predvsem zgodbe o živalih. Program je popestril tudi pevski zbor pod vodstvom učiteljice Estere. Svoj košček v mozaik prireditve so dodali tudi učenci 1. razreda (vključno z našimi tremi pogumnimi prvošolci, ki so za svoj nastop izvedeli eno uro prej), ki so pod vodstvom učiteljice Petre dramsko predstavili zgodbo gostujoče pisateljice z naslovom Kako je mišek dobil ime.

Po prireditvi smo se za kratek čas odpravili na Kovk, kjer smo si pretegnili zaspane noge in preizkusili rovtarska igrala. Nato smo se odpravili nazaj v šolo, natančneje v dišečo šolsko jedilnico. Tam so nam prijazne kuharice postregle s slastnim kosilom in tako smo imeli priložnost od blizu spoznati tudi kuhinjo in jedilnico naše matične šole.

Z želodčki polnimi dobrot smo se odpravili na kombi in nazaj v šolo.

Hvala učiteljicam za topel sprejem in zabavne dejavnosti, ki ste nam jih pripravili.

Več fotografij si lahko ogledate TUKAJ.

Dramatizacija učencev 1. razreda z učiteljico Petro.
Ta vnos je bil objavljen v Nerazvrščeno. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja