Veseli december na podružnici

Zadnji mesec v letu je običajno v znamenju prvega snega in priprav na praznike. Letos pa smo december začeli z zdravniškim sistematskim pregledom v Logatcu, kamor smo se odpravili z učenci nižje triade. S pregledom smo hitro opravili, nato pa smo se z učiteljico Ano sprehodili po centru Logatca in spoznavali številne ustanove ter se učili varno hoditi po zelo prometnem mestu.

Odšli smo tudi do upravnega centra, kjer smo želeli pozdraviti g. župana, a je imel opravke nekje drugje. Namesto kratkega obiska, smo se tam vseeno zadržali skoraj eno uro, saj nam je ga. Katja Žagar razkazala skoraj celotni upravni center. V preddverju smo si ogledali razstavo jaslic. Spoznali smo, kje ima prostore Rdeči križ, kje si bodoče mamice uredijo porodniški dopust, kje nam izdelajo osebno izkaznico ali pa registrsko tablico za avtomobil. Na koncu nas je pospremila do županove pisarne in nam razložila, kakšne so županove naloge. V sejni sobi pa je za hec poročila Evo in Ahaca. Zahvalili smo se ji za poučen obisk in se odšli še malo poigrat na številna igrala pred knjižnico.

V županovi pisarni

Ker smo bili zelo pridni, nam je Miklavž prinesel darilo tudi v šoli. Dobili smo novo družabno igro, ustvarjalne kocke ter nekaj priboljškov.

Miklavževo darilo

16. decembra smo imeli praznično delavnico, na katero smo povabili tudi bodoče prvošolce. S kuharico Marto smo najprej spekli tri vrste piškotov. V razredu so starejši otroci izdelali okraske za smrekico in mlajši pa papirnato smrečico. Vsi smo izdelali tudi veliko voščilnic.

Pečemo piškote

Zadnji dan pouka v letu 2022 je bil praznično obarvan. Pouk smo začeli s slovensko himno, učiteljica Agnes pa je pripravila interaktivni kviz o Sloveniji. Nato sta nam tretješolca Ivana in Nace zaigrala božične pesmi. Sledil je skupni zajtrk v učilnici. Po zajtrku smo imeli praznično obdarovanje. Vsi otroci in učiteljice so prinesli po eno darilo. Darila smo si razdelili s pomočjo žreba. Na koncu smo si ogledali še risanko in film, si voščili vesele praznike in odšli na počitnice.

FOTO (klikni)

Obdarovanje
Ta vnos je bil objavljen v Zgodilo se je. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja