Sistematski pregled ter obisk pri reševalcu in gasilcu

V četrtek, 3. marca, smo se učenci 1. in 2. razreda z učiteljico Agnes odpravili v Logatec.

Najprej smo odšli v zdravstveni dom, kjer so učenci opravili sistematski pregled in poslušali predavanje o nevarnih snoveh v domovih in zdravem načinu življenja. S pregledom smo hitro opravili in odšli naprej po Logatcu.

Najprej smo zavili na drugo stran zdravstvenega doma, kjer nas je pri reševalnih vozilih že čakal reševalec, gospod Nejc. Pokazal nam je notranjost rešilca, izmerili smo si kisik v krvi, preizkusili vratno opornico in si ob koncu obiska zatiskali ušesa ob glasnih zvokih sirene ter pasli oči na utripajočih modrih lučeh.

Nato smo se že tradicionalno odpravili na odličen sladoled. Njam! Ja, tudi sredi zime se ga v Logatcu da dobiti.

Za konec smo se odpravili še do gasilskega doma PGD Dolnji Logatec, kjer nas je pričakal predsednik društva, gospod Urban. Najprej nam je pokazal gasilsko intervencijsko obleko in razkazal garaže. Nato smo si iz gasilskega kamiona ogledali ulice Logatca in ob koncu preizkusili naše mišice (beri: Kako težko je orodje za reševanje pri tehničnih nesrečah?).

Prijetno utrujeni smo se odpravili do avtobusne postaje in se odpeljali nazaj do šole, kamor smo, že pošteno lačni, prispeli ravno v času kosila. Je lahko dan še boljši?

FOTO (klikni tukaj)

Ta vnos je bil objavljen v Nerazvrščeno. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja