Moj naj zajtrk

Vsak tretji petek v novembru se jutro v vzgojno izobraževalnih zavodih prične s tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Z njim želimo poudariti pomembnost prvega obroka v dnevu, sploh če je sestavljen iz lokalnih, svežih in ekoloških sestavin. Letos je projekt potekal pod sloganom “Moj naj zajtrk”.

Zjutraj smo se tako zbrali v kuhinji in si privoščili kruh z maslom in medom, mleko in jabolko. Kruh so spekle gospe iz Aktiva kmečkih žena Rovte, maslo in mleko je prišlo s kmetije Gabrovce iz Rovt, med in jabolka pa s kmetije Tomazin iz Rovt. Vse je bilo zelo okusno in zelo sveže.

Kuharica Marta nam je pokazala, kako se zamesi kruh, nato pa smo zgnetli testo in oblikovali vsak svoj hlebček. Spekli smo koruzni kruh in ajdov kruh z orehi ter ga po pouku odnesli domov. V učilnici smo si ogledali še predstavitveni posnetek o pridelavi vseh sestavin tradicionalnega slovenskega zajtrka in spoznali veliko novih informacij. Ste vedeli, da v Sloveniji živi več kot 500 vrst čebel in da kozje mleko ni alergeno?

FOTO album (klikni)

Ta vnos je bil objavljen v Obvestila, Zgodilo se je. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja