Eko dan

V petek, 25. 3., smo bili v šoli kar ves dan. Dopoldan smo imeli pouk, popoldne pa eko dan in prireditev za materinski dan.

Pridružili smo se vseslovenski akciji sajenja medovitih rastlin Čebelarske zveze Slovenije. Od Občine Logatec smo prejeli sadike in semena ter nekaj vreč zemlje za šolske visoke grede. Nekaj dni prej nam je hišnik David uredil tudi novo gredo ob igrišču in komaj smo čakali, da jo zapolnimo z rastlinami. Otroci so posadili sadike malin, ribeza, robid in jagod ter nekaj sadik zelišč. Upamo, da bo dobro obrodilo.

Po sajenju so otroci poprijeli tudi za grablje in pograbili borove iglice pod igriščem. Bilo jih je za precej “karjol”.

Ta dan je svoj 7. rojstni dan praznoval tudi prvošolec Teo. Presenetili smo ga s torto, mu zapeli in voščili vse najboljše.

Ob 17. uri je sledila prireditev za materinski dan. Po prireditvi pa se je v pritličju šole odvila še izmenjevalnica otroških oblačil in obutve. Bilo je zelo veliko izbire. Kar je ostalo, smo zložili v škatle, učiteljica Ana pa jih je odpeljala na Rdeči križ Logatec.

Ob priboljških, ki jih je napekla naša kuharica Marta, smo še malce poklepetali s starši in obiskovalci ter se veseli, a že malce utrujeni, odpravili domov.

V ponedeljek smo se sprehodili še okoli Vrha in pobrali smeti ob cesti.

Sajenje medovitih rastlin
Grabljenje iglic
Izmenjevalnica oblačil in obutve
Čistilna akcija
Donacija za Rdeči križ Logatec

FOTO (klikni)

Ta vnos je bil objavljen v Nerazvrščeno. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja