Neobičajen torek

V torek, 23. 4. smo se zbrali pred šolo. Nismo šli v učilnico, kot običajno. Skupaj s (starimi) starši smo sedli na avtobus in se odpeljali v Grosuplje. Tam smo si najprej ogledali Županovo jamo.

Prva dvorana se je imenovala Ledenica. Po stopnicah smo se spustili do druge, Srebrne dvorane. V Permetovi dvorani smo se lahko dotaknili prerezanega kapnika. Na poti iz Velike dvorane je zelo drselo. V Blatni dvorani so bili zelo debeli in veliki kapniki. Vodička nam je povedala, da se je tam županu, ki je jamo odkril, udrlo do kolen. Videli smo še Matjaževo in Zadnjo dvorano. Na poti do izhoda iz jame sva z Matijem poimenovala eno brezno, ki sva ga opazila.

Kristjan, Matija in Vito

Po ogledu jame smo se odpravili po učni poti Po sledeh vodomca. Najprej smo prišli do table, kjer so bile slike ptic, zraven pa gumbi. Ob pritisku na gumb se je oglasila ptica. Pri koči smo se igrali igrico, pri jezeru smo si ogledali ribe. Zagledali smo mamo raco in kakih 12 malih račk. Ena se je izgubila in šla na kopno. Štirikrat smo jo morali nesti nazaj v jezero, preden jo je mama raca našla. Vodička je kasneje povedala, da so bile male račke stare le dan ali dva. Po poti smo srečali veliko interaktivnih tabel. Plezali smo tudi po hišicah ob jezeru. Ko smo prišli do konca poti, je začelo deževati. Odpravili smo se do avtobusa in nato domov.

Vita in Eva

FOTO

Ta vnos je bil objavljen v Nerazvrščeno. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja