Šola v naravi – CŠOD Jurček

Šola v naravi – CŠOD Jurček – Kočevje (17.10. – 19.10.2016) FOTO

Ponedeljek, 17. 10. 2016

V ponedeljek zjutraj smo se z avtobusom odpeljali proti domu Jurček. Ko smo prispeli, smo si ogledali sobe in razpakirali oblačila. Postlali smo postelje. Z učiteljico Mihaelo smo šli na pošto kupit znamke in oddati pismo. Kasneje smo se igrali na igralih. Bilo je zabavno. Vrnili smo se v dom Jurček. Imeli smo sestanek z učiteljem iz doma. Tam smo izvedeli, kaj in kako bo naprej. Kmalu je bilo kosilo. Bilo je kar dobro. Po kosilu smo se odpravili v gozd. Skušali smo zakuriti ogenj, a nam ni uspelo. K sreči pa je večji ogenj že prej zakuril učitelj Robert. Pekli smo kruh in jabolka. Po peki smo igrali nogomet. Ko se je začelo temniti, smo šli nazaj v dom. Tam je bila kmalu večerja. Za večerjo je bil okusen »šmorn«. Ob pol osmih smo imeli kviz Male sive celice. Skupine so bile izenačene. Po kvizu smo se pripravili na spanje. Ob desetih smo morali spat. Noč je bila zelo kratka.

Katja Žust, 5. razred

 Torek, 18. 10. 2016

Ko smo se zjutraj zbudili, smo se oblekli, umili zobe in šli na zajtrk. Potem smo imeli pouk o orientaciji. Pogovarjali smo se, kako se orientiramo na morju in drugje. Kasneje smo imeli malico. Jedli smo sirovko. Po malici smo se v dežju z dežniki odpravili do manjše kraške jame. V jami smo si svetili s svojimi svetilkami. Učitelj nam je razlagal o varnosti v jamah, o kapnikih, o živalih, ki živijo notri… Do konca jame nismo mogli iti, ker tja lahko pridejo le jamarji. Vrnili smo se v dom, kjer smo jedli kosilo. Za kosilo je bila juha, pohanje ter riž. Nato smo imeli odmor. Po odmoru smo se učili streljati z lokom v tarčo. Bilo je zelo zabavno. Kasneje je bila malica. Jedli smo grozdje, jabolka ali posušena jabolka. Potem smo šli v igralnico, kjer smo igrali pink ponk, družabne igre ter zraven poslušali glasbo. Nato smo imeli večerjo. Jedli smo hrenovke in pire krompir. Po večerji smo imeli ples. Bilo je zelo zabavno. Po plesu smo se umili, umili zobe in zaspali.

Urban Justin, 5. razred

 Sreda, 19. 10. 2016

Zjutraj so nas učiteljice zbudile. Oblekli smo se in šli na zajtrk. Po zajtrku smo imeli odmor. Med odmorom smo vse pospravili. Po odmoru smo šli v mesto, kjer smo videli nekaj zanimivih stvari. Šli smo do jezera, kjer smo pojedli malico. Nahranili smo tudi račke. Jezero je bilo zelo veliko. Na poti nazaj smo šli še na igrala. Tam smo se zelo zabavali. Kmalu smo morali nazaj na kosilo. Po kosilu smo šli v medvedovo sobo počakati na avtobus. Tam smo dobili tudi priznanja. Kmalu je prišel tudi avtobus, s katerim smo se odpeljali proti šoli. Med potjo smo se ustavili pri neki gostilni, kjer smo videli nekaj živali. Videli smo tudi dva medveda. Ko smo si vse ogledali, smo se odpeljali k šoli. Pri šoli so nas že čakali starši.

Amadeja Gabrovšek, 5. razred

Ta vnos je bil objavljen v Zgodilo se je. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja