Prvi športni dan

ŠPORTNO SREČANJE PODRUŽNIČNIH ŠOL NA VRHU SVETIH TREH KRALJEV

V petek, 30. 9. 2016 se je pri nas, na Vrhu Svetih Treh Kraljev, zbralo 205 učencev in 22 učiteljic, 1 učitelj in 1 planinski vodnik iz sedmih podružničnih šol. Odšli smo na izlet na Lavrovec. Oglejte si fotografije.

 V petek, 30.9.2016 smo imeli športni dan. Še s šestimi bližnjimi podružničnimi šolami smo se odpravili na pohod na Lavrovec. Zbrali smo se pri cerkvi na Vrhu Svetih Treh Kraljev. Najprej smo zapeli himno naše šole, nato pa se peš odpravili proti Lavrovcu. Ko smo prišli do glavne ceste, smo bili zelo previdni zaradi prometa. Pot smo nadaljevali po gozdni poti čez »Škratovc«. Steza je bila kar strma. Vmes smo se ustavljali, ker so si morali nekateri zavezati vezalke. Ko smo čez nekaj časa prišli na cilj, se je slišalo samo šumenje vrečk s sendviči, saj smo bili že pošteno lačni. Ko smo pojedli, smo šli k sončni uri. Po ogledu sončne ure, smo se po drugi poti odpravili nazaj proti šoli. Ko smo prišli do hiše v kateri živi moja babica, smo jo lepo pozdravili in pojedli nekaj grozdja. Nato smo se po cesti odpravili naprej proti šoli. Ko smo prišli v šolo, smo utrujeni posedli na klop ob igrišču in si privoščili še en sendvič. Ko so učenci drugih podružnic odšli, smo »Vrhovci« igrali nogomet. Nato nas je kombi odpeljal domov. Želela bi si še več takih športnih dni.

Lucija Eniko, 4. razred

Učenci 1. razreda so povedali:

Kristjan: V petek sem se imel »fajn« na športnem dnevu. Šli smo na Lavrovec. Pot je bila zelo dolga. Imel sem se zelo lepo, ker sem hodil z Markom, on pa je zelo zabaven. Tik pod hribom smo bili že lačni, na vrhu smo jedli. Šli smo tudi mimo hiše, kjer živi mama Kristina.

Eva: Na športnem dnevu smo se imeli lepo, ker so šli z nami tudi učenci z drugih podružničnih šol. Urban mi je pomagal nesti nahrbtnik. Na koncu smo bili zelo utrujeni, ker je bila pot dolga.

Vita: Imela smo se zelo »fajn«, ker smo se med hojo po gozdni poti veliko pogovarjali. Imeli smo lepo vreme, močno je pihal veter. Na Lavrovcu smo se fotografirali v spomin na športni dan.

Ta vnos je bil objavljen v Zgodilo se je. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja